2001: A Space Odyssey 2D IMAX

2001: A Space Odyssey 2D IMAX

03:00:00

Tilladt for alle

Adventure, Science Fiction

Ikke angivet

2001: A SPACE ODYSSEY kan for første gang opleves i IMAX

Stanley Kubricks episke science fiction-eventyr ‘2001: A Space Odyssey’ vender tilbage til det største lærred, når filmens helt nye IMAX-udgave får premiere til september.

I anledning af 50 års-jubilæet for Kubricks ‘2001: A Space Odyssey’ udsender Warner Bros. filmen i IMAX-format i CinemaxX København og Aarhus fra den 27. september.

Den nye 4K-restaurering får premiere samtidig med, at CPH PIX 2018 åbner, og første visning bliver en del af festivalens første programdag.

’2001: A Space Odyssey’ følger de to amerikanske astronauter Keir Dullea og Gary, der sammen med computeren HAL 9000 er taget på en intergalaktiske mission til Jupiter efter fundet af en mystisk sort monolit, der viser sig at have en mærkbar effekt på den menneskelige udvikling.

Siden premieren i 1968, er ‘2001: A Space Odyssey’ blevet betragtet som en af de mest indflydelsesrige film, der nogensinde er lavet, både hvad angår special effects og dens fortællemæssige vovemod. Film var også nomineret til fire Oscars, herunder bedste film og bedste manuskript, og vandt en Oscar for dens banebrydende visuelle effekter, Kubrick skabte i tæt samarbejde med pioneren Douglas Trumbull. Kubrick producerede og skrev manuskriptet sammen med Arthur C. Clarke, forfatteren til bogen bag filmen.

Filminstruktør Christopher Nolan (‘Dunkirk’, ‘The Dark Knight’, ‘Interstellar’) har været en vigtig del af restaureringen af ‘2001: A Space Odyssey’, og den 27. september har publikum for første gang mulighed for at opleve Kubricks mesterværk i IMAX.

Filmen kan derefter - i en begrænset periode - opleves i CinemaxX København og Aarhus.