IMAX

Verdens største filmoplevelse på Jyllands største lærred

Verdens største filmoplevelse er åbnet i Århus

 

Der er godt nyt til alle filmfans. Cinemaxx Aarhus har åbnet for verdens største filmoplevelse: En IMAX-biograf. Med Jyllands største lærred på over 200 kvadratmeter, særlige projektorer og specialdesignet lyd kommer biografgængerne til at føle, at de er en del af filmen, når James Bond jagter forbrydere, eller Jack Sparrow hejser piratflaget og drager til søs. 

'Rogue One: A Star Wars Story' var vores første IMAX-film, og i løbet af 2017 vil vi blandt andet vise 'Fast & Furious 8', 'Pirates of the Caribbean - Salazar's Revenge' og ikke mindst Christopher Nolans krigs-epos 'Dunkirk'.

AKTUELLE IMAX-TITLER

 

                         SE DEN I IMAX NU

                    FORSALGET ER STARTET

                    

 

         

         

 

 

                                 

 


 KOMMENDE IMAX-TITLER

13. december 2017

Star Wars: The Last Jedi

IMAX 3D

1. februar 2018

Maze Runner: The Death Runner

(2D) IMAX

15. februar 2018

Black Panther

IMAX 3D

1. marts 2018

Alpha

(2D) IMAX

22. marts 2018

Pacific Rim: Uprising

IMAX 3D

29. marts 2018

Ready Player One

(2D) IMAX

22. april 2018

New Mutans

(2D) IMAX

26. april 2018

Avengers: Infinity War

IMAX 

Bemærk, ændringer kan forekomme.

EN OPLEVELSE UDOVER DET SÆDVANLIGE


Når en film bliver præsenteret i IMAX, er der reelt tale om en helt anden film, end den man normalt ser. Dels er filmens billed- og lydside opgraderet gennem en særlig DMR® process (Digital Re-Mastering), dels oplever man filmen i et specialdesignet og særligt tilpasset visningsmiljø. Det er med andre ord ikke kun én ting, der skaber oplevelsen, men en sammensmeltning af alle elementer. 
EN OPLEVELSE UDOVER DET SÆDVANLIGE!  

I 2003 blev den første spillefilm, ”Apollo 13”, tilpasset til IMAX-formatet. ”Skyfall” fra 2012 var den første film, hvor hele filmen blev formateret til IMAX, hvilket gav 26 % mere billede. Det betyder rent faktisk, at danske filmfans i realiteten er gået glip af 26 % af den originale film, hvis de har set den i en dansk biograf.

 

26% MERE BILLEDEFORMAT – KUN I IMAX

Siden åbningen af IMAX i København er der kommet flere IMAX-film, der enten er optaget med IMAX-kamera eller specially formatted for IMAX deriblandt filmene ”Captain America: Civil War”, ”Sully”, ”Doctor Strange”, og ”Star Wars – The Force Awakens”. I 2017 kommer der endnu flere film til CinemaxX, som enten er optaget med IMAX-kamera eller specially formatted:

Film optaget med IMAX-kamera:

  • Star Wars: The Last Jedi (Scener med 26% mere billede)
  • Avengers: Infinity War (Hele filmen med 26% mere billede)

Film der er Specially Formatted 

  • Blade Runner 2049 (Hele filmen med 26% mere billede)
  • Thor: Ragnarok (Scener med 26% mere billede)

SÆRLIGE BRILLER 

Hvis du ser en IMAX 3D film, skal du bruge særlige IMAX 3D briller, som du får udleveret ved indgangen til salen. 

Du får altid et par helt nye IMAX 3D briller, og når du smider dine brugte briller i vore specielle brille-containere, der står på vej ud af biografen, sørger vi for at sende dem til genbrug.

IMAX 3D brillerne findes i to størrelser, så hvis du synes, brillen ikke passer, må du endelig kontakte personalet og få en mindre type. 

 

OM IMAX

IMAX er den førende leverandør af filmoplevelser på verdensplan og er en virksomhed i rivende udvikling. På verdensplan findes der 1215 IMAX-biografer fordelt på 75 lande. IMAX i Cinemaxx Aarhus er den tredje IMAX i Norden. Der findes i forvejen IMAX i København og Stockholm.

Det nye IMAX-auditorium får 417 luksussæder, et lærred på over 200 kvadratmeter og erstatter den tidligere Sal 1 i Cinemaxx Aarhus.

 

OBS: Du kan ikke reservere billetter I IMAX, men blot købe.