Forpremierer & Events

OPERA PÅ DET STORE LÆRRED!

CinemaxX præsenterer en række anmelderroste opera-forestillinger, og inviterer dig med på første række.  

Englands Royal Opera House fører an, når opera i verdensklasse skal opleves i biografen.
Mere end 400.000 mennesker i Storbritannien så en Royal Opera-opsætning i deres lokale biografer
i den forgangne sæson.

For første gang kan fire store opera-opsætninger fra Royal Opera House opleves i danske biografer,
og det er endda fra det kendte operahus' nuværende sæson.
Den store åbningsforestilling bliver Covent Garden-hittet, Puccinis La Bohème i januar 2018.
Senere følger Verdis Rigoletto, Puccinis Tosca og endelig Bizets Carmen.

Disse fire opera-klassikere vises i CinemaxX og præsenteres i samarbejde med Berlingske, 
som byder på et glas cava i pausen.

______________________________________________________________________________________________________________________________ 

Royal Opera House: TOSCA (engelske undertekster)

10. april

      

                                                                                                                    

10/4 kl. 18.00 - KØB BILLET

 

CINEMAXX PRÆSENTERER TOSCA

Maleren Mario Cavaradossi hjælper en fange på flugt - og tiltrækker sig derved den sadistiske politikommisær Scarpias opmærksomhed. Scarpia fanger Cavaradossi og får ham tortureret, imens hans elskede, sangerinden Tosca, lytter på. Scarpia dømmer Cavaradossi til døden – men lover Tosca, at hendes elsker vil blive frelst, hvis hun giver sig selv til Scarpia. Det går Tosca med til, men så snart, han har underskrevet løsladelsen, slår hun Scarpia ihjel. Politikommisærens truende skikkelse hænger dog stadig over dem efter hans død: Tosca er nemlig blevet forrådt, Cavaradossi bliver henrettet, og Tosca kaster sig i døden.

Fra sine skingre åbnings-toner fremmaner Tosca en verden af politisk ustabilitet og uhygge. Politikommisæren Scarpia - en af de ondeste skurke i opera - forfølger og torturerer nådesløst statens fjender. Hans mørke, dæmoniske musik står i skarp kontrast til de fyldige melodier, som tilhører de idealistiske elskende, Tosca og Cavaradossi, de som udtrykker deres lidenskab i sublime arier, som ‘Vissi d’Arte’ og ‘E Lucevan le Stelle’. Giacomo Puccinis dramatiske værk var et hit hos publikum til premieren i 1900, og det er stadig en af de mest spillede operaer. Med sit gribende plot og vidunderlige musik er det ikke så svært at forstå.

En stearin-oplyst kirke, Scarpias dystre kontor med dets skjulte torturkammer og det romerske daggrys falske optimisme: Jonathan Kents flotte opsætning sætter hele det hensynsløse fortættede drama i relief, efterhånden som spændingen stiger henimod den skæbnesvangre afslutning. Puccinis omhyggeligt gennemarbejdede partitur er indgydt med samme blik for den autentiske detalje, lige fra kanonild i det fjerne under 1. akts ‘Te Deum’ til bimlende kirkeklokker og lyden af en henrettelsespeloton.

 

Instruktør: Jonathan Kent

Medvirkende: Adrianne Pieczonka, Joseph Calleja, Gerald Finley

Længde: ca. 3 timer inkl. to pauser

____________________________________________________________________________________________________________________________ 

Royal Opera House: Carmen (engelske undertekster)

1. maj

      

                                                                                                                    

1/5 k. 18.00 - KØB BILLET

 

CINEMAXX PRÆSENTERER CARMEN

Den unge soldat, Don José, har i sinde at gifte sig med Micaëla, en pige fra hans hjemby. Men da han møder den sensuelle og stærkt uafhængige Carmen, ofrer han alt for at være sammen med hende. Carmen bliver imidlertid træt af Don José og forelsker sig i tyrefægteren, Escamillo. Ude af stand til at acceptere, at hun går fra ham, opsporer Don José, Carmen og dræber hende.

Carmen er det mest kendte værk af den franske komponist, Georges Bizet, og en af mest populære i hele operagenren. Numre som Habanera og Toreador-sangen har som få gennemtrængt den offentlige bevidsthed. Værkets berusende blanding af lidenskab, sensualitet og vold var til at begynde med for voldsom for scenen, og det var en anmelderfiasko ved premieren i 1875. Bizet døde kort efter og oplevede aldrig den spektakulære succes, som hans 'Carmen' skulle opnå: Alene på Covent Garden er værket blevet opført mere end 500 gange.

Denne evigt-populære opera får en frisk vinkel i Barrie Koskys meget fysiske opsætning, oprindeligt skabt til Frankfurt Operaen. Den australske instruktør er en af verdens mest eftertragtede opera-instruktører, hvis debut på The Royal Opera med Shostakovichs Næsen i 2016 blev modtaget med jubel. Til Carmen har han udtænkt en langt-fra-traditionel version, som indeholder musik skrevet af Bizet, men sjældent hørt, og han giver en ny stemme til operaens uendeligt fascinerende hovedkarakter.

 

Instruktør: Barrie Kosky

Medvirkende: Anna Goryachova

Længde: ca. 3:20 inkl. én pause